Corona / Covid-19

Update, 3 maart 2021: mijn praktijk is weer open!

 

De overheid heeft besloten dat de contactberoepen weer aan het werk mogen, wat betekent dat mijn praktijk ook weer open mag.

Ik neem uiteraard nog steeds maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

 

 • Ik plan elke week slechts één begeleide truffelsessie in en een beperkt aantal gesprekken. Er is daarmee geen hoge doorloop van cliënten in mijn praktijk.

 • Ik schud geen handen bij het groeten, was regelmatig mijn handen en houd tijdens gesprekken 1.5 meter afstand.

 • Ik vraag cliënten om zich te laten testen op covid in de week van de truffelsessie. Ik laat mezelf ook testen. Uiteraard alleen als er sprake is van (milde) verkoudheidsklachten en als er verder geen verhoogd risico is op besmetting (bijvoorbeeld als een gezinslid koorts of benauwdheidsklachten heeft.)

 • Tijdens truffelsessies houd ik waar gepast afstand. Als fysiek contact nodig is tijdens een sessie (*) ontsmet ik eerst mijn handen met desinfecterende gel.

 • Ik vraag cliënten hun eigen kussen mee te nemen naar de truffelsessie.

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in de openbare ruimtes van de praktijk (gang, wachtkamer, toilet).

 • Ik maak de praktijkruimte schoon voor en na elke afspraak en ik ventileer extra goed.

 

(*) Tot slot nog belangrijk om te weten:

 

Fysieke afstand garanderen tijdens een begeleide truffelsessie is niet alleen onhaalbaar, maar ook onethisch. De veilige context van een truffelsessie houdt onder meer in dat ik deelnemers kan geruststellen en support kan bieden waar nodig. Fysieke nabijheid en lichte aanraking zijn belangrijke hulpmiddelen om iemand door moeilijke momenten te helpen. Denk aan een hand op de schouder of iemands hand vasthouden. Dit soort interventies zijn lang niet altijd nodig. Toch wil ik te allen tijden een setting waarborgen waarin gevoelens van connectie en nabijheid positief kunnen bijdragen aan iemands proces

Update, 13 januari 2021: praktijk blijft gesloten...

 

Zie het bericht hieronder... de situatie is helaas ongewijzigd. Ik hoop op 9 februari de deuren van mijn praktijk weer te mogen openen! In de tussentijd maak ik graag kennis met nieuwe klanten, via Zoom of een wandelsessie bij de Gaasperplas.

 

Update, 15 december 2020: geen truffelsessies, wel gesprekken tijdens lockdown

 

Helaas zijn begeleide reizen met truffels pas weer mogelijk na het einde van deze lockdown. Als niet-medische contactberoepen weer aan het werk mogen, kan ik weer truffelsessies begeleiden.

Tot die tijd kunnen kennismakingsgesprekken, intake/voorbereidingsgesprekken en integratiesessies gelukkig wel doorgaan. Om gehoor te geven aan de oproep van de overheid om reis- en contactmomenten te beperken, werk ik vanuit huis en voer ik mijn gesprekken via Zoom.

Net zoals iedereen, hoop ik dat dit onze laatste lockdown is en dat het leven na 19 januari weer wat normaler wordt... Als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, moet het lukken!

"Happy Lockdown", fijne feestdagen en tot in 2021

Dorien

Update, november 2020: extra veiligheidsmaatregelen

 

Naast de veiligheidsmaatregelen beschreven in mijn vorige update (zie hieronder), heeft het RIVM het dragen van een gezichtsmasker verplicht gesteld in openbare ruimtes. Voor mijn coachingspraktijk betekent dit dat:

 

 • Het dragen van een gezichtsmasker in de openbare ruimtes van de praktijk (hal, wachtkamer, keuken & toilet) verplicht is.
 • Daarnaast vindt een groot deel van de introductie-, voorbereidings- en integratiesessies nu plaats via videobellen. Logischerwijs geldt dit niet voor de begeleide truffelsessies. Voor de gesprekken kunnen klanten aangeven waar ze zich prettig bij voelen: via Zoom of op 1.5 meter afstand in de praktijk.

Update, 11 mei 2020: mijn praktijk is weer open!

 

Het RIVM heeft groen licht gegeven voor de contactberoepen om hun werk weer uit te voeren. Het begeleiden van truffelsessies is daarmee weer mogelijk en mijn praktijk is vanaf deze week weer geopend.

 

Maar, helaas is de strijd tegen het coronavirus nog niet gewonnen. Tot die tijd neem ik in mijn praktijk de volgende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan:

 

 • Ik schud geen handen bij het groeten en ik was regelmatig mijn handen

 • Ik houd tijdens gesprekken 1.5 meter afstand

 • Tijdens sessies houd ik waar gepast afstand. Als fysiek contact nodig is tijdens een sessie (*) ontsmet ik eerst mijn handen met desinfecterende gel

 • Ik plan elke week slechts één begeleide sessie in en een beperkt aantal gesprekken. Er is daarmee geen hoge doorloop van cliënten in mijn praktijk

 • Ik maak de praktijkruimte schoon voor en na elke afspraak. Daarbij heb ik extra aandacht voor ‘contact oppervlakten’ zoals deurklinken
 • Ik vraag cliënten hun eigen kussen mee te nemen naar de truffelsessie

 • Ik ventileer extra goed - er staat altijd een raampje open in de praktijkruimte.

 

Daarnaast heel belangrijk om te weten en om rekening mee te houden:

 

Ik zeg afspraken af als ik koorts heb of verkoudheidsklachten die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus óf als iemand in mijn gezin koorts of benauwdheidsklachten heeft. Cliënten hebben in die gevallen altijd recht op een kosteloze verplaatsing de afspraak en krijgen voorrang in mijn planning.

En:

Ik verzoek mijn cliënten zich af te melden bij verkoudheidsklachten of koorts óf als iemand in het gezin koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

 

Natuurlijk heb ik het liefst dat een afspraak minimaal 48 uur van tevoren wordt afgezegd. Vooral voor truffelsessies, die een hele dag in beslag nemen, is het fijn om op tijd een cliënt van de wachtlijst te kunnen vragen. Maar ik begrijp dat de praktijk weerbarstiger is en daarom ben ik tijdens de coronacrisis coulanter met mijn afmeldbeleid. Bij corona-gerelateerde afzeggingen zal ik niet het bedrag in rekening brengen dat in mijn algemene voorwaarden staat vermeld.

 

(*) Tot slot nog belangrijk om te weten:

 

Fysieke afstand garanderen tijdens een begeleide truffelsessie is niet alleen onhaalbaar, maar ook onethisch. De veilige context van een truffelsessie houdt onder meer in dat ik deelnemers kan geruststellen en support kan bieden waar nodig. Fysieke nabijheid en lichte aanraking zijn belangrijke hulpmiddelen om iemand door moeilijke momenten te helpen. Denk aan een hand op de schouder of iemands hand vasthouden. Dit soort interventies zijn lang niet altijd nodig. Toch wil ik te allen tijden een setting waarborgen waarin gevoelens van connectie en nabijheid positief kunnen bijdragen aan iemands proces.

 

Als je tot een risicogroep behoort, dan is het wellicht verstandig om te wachten met een truffelsessie tot na de coronacrisis.

 

Ik wens je veel sterkte toe in deze bizarre en onzekere tijden. Hou vol! En blijf gezond.

 

Zonsopkomst vanuit de ruimte. Moge de coronacrisis een voedingsbodem zijn voor persoonlijke groei, meer connectie met elkaar en nieuwe kansen voor de planeet.

Every cloud has a silver lining: moge deze crisis een voedingsbodem zijn voor persoonlijke groei, meer connectie met elkaar en nieuwe kansen voor onze planeet.

16 maart, 2020

 

Het corona virus zorgt wereldwijd voor een droevige, onzekere en haast onwerkelijke situatie. De covid-19 pandemie heeft voor iedereen gevolgen, ook voor mij als psychedelic coach. 

 

Fysieke afstand garanderen tijdens een truffelsessie is niet alleen onhaalbaar, maar ook onethisch. De veilige context van een truffelsessie houdt onder meer in dat ik deelnemers kan geruststellen en support kan bieden waar nodig. Fysieke nabijheid en lichte aanraking zijn belangrijke hulpmiddelen om iemand door moeilijke momenten te helpen. Denk aan een hand op de schouder of iemands hand vasthouden. Dit soort interventies zijn lang niet altijd nodig. Toch wil ik te allen tijden een setting waarborgen waarin gevoelens van connectie en nabijheid positief kunnen bijdragen aan iemands proces. Zolang er juist een potentieel gevaar schuilt in die nabijheid, zal ik geen truffelsessies begeleiden. Concreet betekent dit dat truffelsessies helaas niet mogelijk zijn zolang de  zogenaamde 'contactberoepen' hun werk niet mogen uitvoeren van het RIVM en de Nederlandse overheid.

 

Je alvast oriënteren op een coachingstraject kan nog wel. Ik maak graag kennis met je tijdens een vrijblijvende video-call!

Ook ben ik online beschikbaar voor losse integratiesessies.