Corona / Covid-19

Update, 11 mei 2020: mijn praktijk is weer open!

 

Het RIVM heeft groen licht gegeven voor de contactberoepen om hun werk weer uit te voeren. Het begeleiden van truffelsessies is daarmee weer mogelijk en mijn praktijk is vanaf deze week weer geopend.

 

Maar, helaas is de strijd tegen het coronavirus nog niet gewonnen. Tot die tijd neem ik in mijn praktijk de volgende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan:

 

  • Ik schud geen handen bij het groeten en ik was regelmatig mijn handen

  • Ik houd tijdens gesprekken 1.5 meter afstand

  • Tijdens sessies houd ik waar gepast afstand. Als fysiek contact nodig is tijdens een sessie (*) ontsmet ik eerst mijn handen met desinfecterende gel

  • Ik plan elke week slechts één begeleide sessie in en een beperkt aantal gesprekken. Er is daarmee geen hoge doorloop van cliënten in mijn praktijk

  • Ik maak de praktijkruimte schoon voor en na elke afspraak. Daarbij heb ik extra aandacht voor ‘contact oppervlakten’ zoals deurklinken
  • Ik vraag cliënten hun eigen kussen mee te nemen naar de truffelsessie

 

Daarnaast heel belangrijk om te weten en om rekening mee te houden:

 

Ik zeg afspraken af als ik koorts heb of verkoudheidsklachten die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus óf als iemand in mijn gezin koorts of benauwdheidsklachten heeft. Cliënten hebben in die gevallen altijd recht op een kosteloze verplaatsing de afspraak en krijgen voorrang in mijn planning.

En:

Ik verzoek mijn cliënten zich af te melden bij verkoudheidsklachten of koorts óf als iemand in het gezin koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

 

Natuurlijk heb ik het liefst dat een afspraak minimaal 48 uur van tevoren wordt afgezegd. Vooral voor truffelsessies, die een hele dag in beslag nemen, is het fijn om op tijd een cliënt van de wachtlijst te kunnen vragen. Maar ik begrijp dat de praktijk weerbarstiger is en daarom ben ik tijdens de coronacrisis coulanter met mijn afmeldbeleid. Bij corona-gerelateerde afzeggingen zal ik niet het bedrag in rekening brengen dat in mijn algemene voorwaarden staat vermeld.

 

(*) Tot slot nog belangrijk om te weten:

 

Fysieke afstand garanderen tijdens een begeleide truffelsessie is niet alleen onhaalbaar, maar ook onethisch. De veilige context van een truffelsessie houdt onder meer in dat ik deelnemers kan geruststellen en support kan bieden waar nodig. Fysieke nabijheid en lichte aanraking zijn belangrijke hulpmiddelen om iemand door moeilijke momenten te helpen. Denk aan een hand op de schouder of iemands hand vasthouden. Dit soort interventies zijn lang niet altijd nodig. Toch wil ik te allen tijden een setting waarborgen waarin gevoelens van connectie en nabijheid positief kunnen bijdragen aan iemands proces.

 

Als je tot een risicogroep behoort, dan is het wellicht verstandig om te wachten met een truffelsessie tot na de coronacrisis.

 

Ik wens je veel sterkte toe in deze bizarre en onzekere tijden. Hou vol! En blijf gezond.

 

Zonsopkomst vanuit de ruimte. Moge de coronacrisis een voedingsbodem zijn voor persoonlijke groei, meer connectie met elkaar en nieuwe kansen voor de planeet.

Every cloud has a silver lining: moge deze crisis een voedingsbodem zijn voor persoonlijke groei, meer connectie met elkaar en nieuwe kansen voor onze planeet.

16 maart, 2020

 

Het corona virus zorgt wereldwijd voor een droevige, onzekere en haast onwerkelijke situatie. De covid-19 pandemie heeft voor iedereen gevolgen, ook voor mij als psychedelic coach. 

 

Fysieke afstand garanderen tijdens een truffelsessie is niet alleen onhaalbaar, maar ook onethisch. De veilige context van een truffelsessie houdt onder meer in dat ik deelnemers kan geruststellen en support kan bieden waar nodig. Fysieke nabijheid en lichte aanraking zijn belangrijke hulpmiddelen om iemand door moeilijke momenten te helpen. Denk aan een hand op de schouder of iemands hand vasthouden. Dit soort interventies zijn lang niet altijd nodig. Toch wil ik te allen tijden een setting waarborgen waarin gevoelens van connectie en nabijheid positief kunnen bijdragen aan iemands proces. Zolang er juist een potentieel gevaar schuilt in die nabijheid, zal ik geen truffelsessies begeleiden. Concreet betekent dit dat truffelsessies helaas niet mogelijk zijn zolang de  zogenaamde 'contactberoepen' hun werk niet mogen uitvoeren van het RIVM en de Nederlandse overheid.

 

Je alvast oriënteren op een coachingstraject kan nog wel. Ik maak graag kennis met je tijdens een vrijblijvende video-call!

Ook ben ik online beschikbaar voor losse integratiesessies.