Truffel Sessie

Ongeveer twee weken na ons voorbereidingsgesprek is het tijd voor je psychedelische ervaring met truffels. Deze sessie, ook wel truffelceremonie genoemd, vindt overdag plaats en duurt ongeveer 6 uur. Als je binnenkomt nemen we eerst de tijd om te settelen. Er is ruim te tijd voor eventuele vragen. Ik zal de belangrijkste tips voor tijdens je reis nog een keer samenvatten en we staan uitgebreid stil bij je intentie. Als je voelt dat je er klaar voor bent, neem je de truffels in en installeer je je op de sofa. Een half uur tot drie kwartier later zal je de eerste effecten merken.

 

Het grootste gedeelte van de sessie lig je met je ogen dicht of met een oogmasker op naar de muziek te luisteren. De playlist wordt zorgvuldig samengesteld en is erop gericht om je ervaring te verdiepen. Af en toe praten of de buitenwereld bewonderen is prima, maar ik zal je zoveel mogelijk stimuleren om 'naar binnen te gaan'. Op deze manier wordt er ook in meeste klinische studies met psychedelica gewerkt: met de focus naar binnen.

 

Zo'n 3 tot 4 uur na inname van de truffels ben je weer geland. We sluiten de dag samen af met een kop thee of een soepje. Of we nog veel praten achteraf of dat je liever in stilte afsluit, laten we afhangen van jouw gevoel. Je ervaring op dat moment met me delen mag, maar hoeft zeker niet. 

 

Voordat je weggaat check ik hoe het met je is en hoe je thuis komt. Als het goed is, heb je deze sessie zo gepland dat je de volgende dag geen verplichtingen heb. Dit komt de integratie van je ervaring ten goede. De dag na de truffelsessie hebben we even kort contact - telefonisch, per app of mail - om te peilen hoe het met je is. We plannen dan ook een laatste bijeenkomst in: de integratiesessie.