Masterclass

veilig & verantwoord truffelsessies begeleiden

Heb jij professionele ambitie om anderen te begeleiden tijdens een psychedelische ervaring?

Wil je psychedelic facilitator of gids worden en ben je op zoek naar advies?

Dan is een masterclass in mijn praktijk iets voor jou!

Ik word regelmatig benaderd door beginnende psychedelische gidsen en coaches, die van mijn ervaring en kennis gebruik willen maken voor het oprichten van hun eigen praktijk. Daarom ben ik begonnen met het organiseren van masterclasses. Deze bijeenkomsten zijn geschikt voor coaches/gidsen en andere geïnteresseerden die al enige ervaring hebben met het begeleiden van psychedelische ervaringen. Bijvoorbeeld als sitter bij vrienden, tijdens groepsceremonies of in harm reduction projecten.

 

Ik ben van mening dat je ruime eigen ervaring nodig hebt met psychedelica voordat je als gids of facilitator aan de slag gaat. En dat het van belang is dat je je al een paar jaar in het onderwerp aan het verdiepen bent. Heb jij psychedelica recent ontdekt en heb je nog niet zoveel eigen reizen gemaakt? Dan ben je (nog) niet helemaal de doelgroep voor mijn masterclass. Ik ben hier best principieel in, omdat ik vind dat de veiligheid van cliënten en van het vakgebied in het geding komen als gidsen zelf onvoldoende kennis en ervaring hebben. In in dit blog leg ik uit waarom eigen ervaring zo belangrijk is.

 

Maar... het is lastig om "ruime ervaring met psychedelica" te kwantificeren. Als richtlijn houd ik aan: zeker zo'n twintig eigen ervaringen en minimaal een jaar of drie serieuze interesse (en jezelf ingelezen hebben) in het onderwerp. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en als antropoloog wil ik me niet blind staren op cijfers: ik heb ik oog voor de context. Als "ruime ervaring" nog niet over jou gaat, maar je toch interesse hebt in een masterclass: stuur me even een mailtje waarin je jouw context uitlegt.

 

Wil je meer informatie over deze middagen en/of je alvast opgeven? Leuk, stuur me dan even een mailtje. Op dit moment heb ik nog geen nieuwe data gepland, maar tenminste twee aanmeldingen kan ik die zo prikken. Per middag is er plek voor 3 deelnemers.