Samenwerking met behandelaren

Ik begeleid in principe geen deelnemers met een psychiatrische diagnose. Wat er naar boven kan komen tijdens of na een sessie kan erg complex en ik ben niet gekwalificeerd om de gepaste (na)zorg te bieden. Er is hierop één uitzondering: als je een BIG geregistreerde behandelaar hebt die de verantwoordelijkheid wil dragen, dan sta ik er in bepaalde gevallen voor open om samen te werken. We plannen dan eerst een oriëntatiegesprek waarbij je behandelaar ook aanwezig is. Daarna bepaal ik in overleg met de behandelaar of het verantwoord is om een traject met truffels aan te gaan.

Een paar belangrijke kanttekeningen hierbij: de zorgverzekeraar vergoedt deze vorm van coaching niet. En als je een psychotische kwetsbaarheid hebt, dan kan ik je sowieso niet begeleiden. De risico's zijn dan helaas te groot.

 

Deelname aan klinische studies met psychedelica

 

In een aantal academische ziekenhuizen in Nederland lopen klinische studies naar de behandeling van psychiatrische aandoeningen met psychedelica. Op dit moment wordt er o.a. onderzoek gedaan naar mdma voor PTSS, psilocybine voor depressie, ketamine voor depressie en PTSS. Om met die studies mee te kunnen doen moet je wel aan een aantal selectiecriteria voldoen (bijvoorbeeld: moet minimaal twee antidepressiva hebben geprobeerd). Mocht je interesse hebben in deelname: ik ben vrij goed op de hoogte van de lopende onderzoeken. Stuur me een bericht als je wil weten welke studie / instelling nog zoekt naar deelnemers en wat de selectiecriteria zijn.

Sterren in de ruimte. De telescoop geeft ons een ander perspectief op de ruimte - psychedelica geven ons een ander perspectief op onszelf